ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor Ümraniye’den puansız ayrıldı
Erzurumspor Ümraniye’den puansız ayrıldı
Kop Geçidi beyaza büründü
Kop Geçidi beyaza büründü
Yeşilay bisiklet turu etkinliği yoğun ilgi buldu
Yeşilay bisiklet turu etkinliği yoğun ilgi buldu
Trendyol 1. Lig: Eyüpspor: 0 - Göztepe: 3
Trendyol 1. Lig: Eyüpspor: 0 - Göztepe: 3
Ardahan yolunda feci kaza: 1 ölü, 13 yaralı
Ardahan yolunda feci kaza: 1 ölü, 13 yaralı
HABERLER>TÜRKİYE
4 Temmuz 2023 Salı - 09:23

 İİT’ten sert tepki

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsveç’te Kur'an-ı Kerim’in yakıldığı provokatif eylem kınanarak, “İsveç ve Avrupa Birliği Komisyonu'ndan ifade özgürlüğü bahanesiyle bu suç eyleminin tekrarlanmaması için gerekli tedbirleri almaya davet ediyoruz” denildi.

 İİT’ten sert tepki

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsveç’te Kur'an-ı Kerim’in yakıldığı provokatif eylem kınanarak, “İsveç ve Avrupa Birliği Komisyonu'ndan ifade özgürlüğü bahanesiyle bu suç eyleminin tekrarlanmaması için gerekli tedbirleri almaya davet ediyoruz” denildi.
İsveç’te 28 Haziran’da Kurban Bayramı’nın ilk gününde Kur'an-ı Kerim’in yakıldığı provokatif eylemin ardından acil olarak Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) yazılı açıklama yayımladı. İİT tarafından yapılan açıklamada, BM Şartları ile İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi dahil olmak üzere diğer uluslararası anlaşmalarda yer alan ilke ve hedeflere atıfta bulunularak, Medeni ve Siyasi Haklara İlişkin Uluslararası Sözleşme'nin “İfade özgürlüğü hakkının kullanılmasının özel bazı görev ve sorumlulukları da beraberinde getirir. Dolayısıyla, bunlara bazı sınırlamalar da konulabilir” ifadelerinin yer aldığı 19’uncu Maddesi ve “Ulusal, ırksal ya da dinsel nefretin ayrımcılık, düşmanlık ya da şiddete kışkırtma şeklini alacak biçimde savunulması yasalarla yasaklanır” ifadelerinin yer aldığı 20’nci Maddesi hatırlatıldı.
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun (UNGA) medeniyetler arasında hoşgörü, barış ve diyaloğu teşvik etmek için küresel çabalar çağrısında bulunan 66/167 sayılı kararı ile İnsan Hakları Konseyi'nin Mart 2011 tarihli 16/18 sayılı kararına atıfta bulunulan açıklamada, UNGA’nın 76/254 sayılı kararı ile 15 Mart'ın “Uluslararası İslamofobi ile Mücadele Günü” olarak belirlendiği hatırlatıldı.
Irak uyruklu sığınmacı Salvan Momika’nın Kurban Bayramı’nın ilk gününde Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yaktığı provokatif eylemin şiddetle kınandığı açıklamada, yetkililer tarafından bu eylemin gerçekleşmesine izin verilmesinden derin üzüntü duyulduğu ifade edildi.
İİT Genel Sekreter'inden İsveç ve Avrupa Birliği Komisyonu'na resmi bir ziyaret gerçekleştirmesinin talep edildiği ifade edilen açıklamada, “İsveç ve Avrupa Birliği Komisyonu'nu ifade özgürlüğü bahanesiyle bu suç eyleminin tekrarlanmaması için gerekli tedbirleri almaya davet ediyoruz” denildi.
Uluslararası topluma bu tarz provokatif girişimlere karşı durulması konusunda çağrıda bulunulan açıklamada, İİT, İslami kutsal sembollere karşı aşağılık eylemlerin gerçekleştiği ilgili başkentlerdeki üye devletleri, büyükelçiler, ulusal parlamentolar, medya, sivil toplum kuruluşları ve hükümet kurumlarıyla toplu çaba göstermeye davet etti.
İslami kutsal sembollere karşı yapılan saldırılara ilgili ülkelerde hukuk yoluyla mücadele edilmesi çağrısında bulunulan açıklamada, BM Genel Kurulu'nun 74. Oturumunun aralarında Barış ve Diyalog Temas Grubu üyesi İİT Devletlerinin Bakanları tarafından kabul edilen "İslamofobiyle Mücadele Eylem Planı"nın uygulanmasını hızlandırması çağrısında bulunuldu.
Açıklamada, İİT, tüm hükümetleri, tüm bireyleri ve toplulukları, din ve inanca dayalı nefret ve şiddete karşı korumak için uluslararası hukuk, normlar ve standartlar kapsamındaki yükümlülükleriyle tutarlı olarak mevcut yasal ve idari çerçevelerini tam olarak uygulamaya ve gerekirse yeni yasa çıkarmaya çağırdı.
Genel Sekreter’den İslami değerlere yönelik saygısızlıkların yapıldığı ülkeler ile İİT’nin diplomatik bağlarını yeniden gözden geçirmek üzere adımlar atması istenilen açıklamada, İslamofobi Özel Temsilcisi atanması istendi.

 
‘Milli Mücadele meşalesi Erzurum’dan yakıldı’
 
Uraloğlu: 'Rekorların kırıldığı bayram oldu'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'İnsanlık, İslam’ın ilkelerine muhtaç'
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "İnsanlık, İslam’ın hak, hukuk, rahmet ...
Türkiye, KEİ Dönem Başkanlığını devraldı
Türkiye, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (KEİ) Dönem Başkanlığını ...
Ülkü Ocaklarından İsveç’e Kur’an-ı Kerim tepkisi
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, İsveç’te ...
 
‘Türkiye Yüzyılını gerçeğe dönüştüreceğiz’
Erdoğan, “14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin geride bırakılmasıyla birlikte, ...
500'üncü Bayraktar TB2 SİHA üretim bandından çıktı
Dünyanın en çok ülkesine ihraç edilen ve Türkiye’nin ilk milli silahlı ...
Kurtulmuş’tan sert tepki
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrailli bir grup Yahudi'nin, işgal altındaki ...
 
Halkımızın huzuruna eser siyasetimizle çıktık’
‘Erdoğan, ‘Seçim mitinglerimizde bizleri coşkuyla bağrına basan milyonları ...
Yılmaz’dan tarihi mesaj
Yılmaz, ‘Doğu Akdeniz’de yaşayan bütün devletlerin, Türkiye’yi ve KKTC’Yİ ...
Hacı adayları Kabe’ye kavuştu
Salgın hastalık ve sonrasındaki 2 yıllık pandemi tedbirleri sebebiyle, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva